Już jutro (18.09) w Centrum Transferu Technologii odbędzie się seminarium, podczas którego przedsiębiorcy i producenci z branży piekarniczej i mleczarskiej będą mogli dowiedzieć się o nowych technologiach oraz możliwościach wykonania badań produkowanych wyrobów w innowacyjnych laboratoriach.
Podczas seminarium poruszona zostanie kwestia Dobrej Praktyki Higienicznej w bezpieczeństwie żywności, która zostanie omówiona przez przedstawicieli Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Suwałkach.
Natomiast przedstawiciele Państwowej Inspekcji Handlowej w Suwałkach opowiedzą o nowych przepisach, które wejdą w życie 13 grudnia 2016r., dotyczących obowiązków producentów i sprzedawców produktów mleczarskich i piekarniczych w zakresie wprowadzeniu ich do obrotu oraz oferowania ich do spożycia.
Podczas spotkania zostanie także przedstawiona oferta współpracy Banku Spółdzielczego w Rutce Tartak z zainteresowanymi producentami żywności planujących wdrożenie nowych technologii w produkcji oraz zakup innowacyjnych urządzeń produkcyjnych.
Seminarium rozpocznie się o godz.10:00 w Centrum Transferu Technologii PWSZ w Suwałkach przy ul. Noniewicza 10. Udział w seminarium jest bezpłatny.