Funkcjonujący w Suwałkach Hotel Loft 1898 pochwalił się uzyskaniem czwartej gwiazdki. Informację tą przekazali przedstawiciele obiektu na specjalnej konferencji prasowej.
Dziś (3 lipca) kierownictwo Hotelu Loft 1898 podczas spotkania z mediami oraz przedstawicielami Urzędu Miejskiego w Suwałkach poinformowali, że po długiej i wnikliwej weryfikacji, specjalna komisja działająca przy Marszałku Województwa Podlaskiego zdecydowała o zmianie kategorii hotelu przyznając obiektowi cztery gwiazdki. Hotel Loft 1898 funkcjonuje od 2015 roku, a proces zmian w celu spełnienia wszystkich wymogów trwał prawie dwa lata.
Jak powiedziała Izabela Mróz, dyrektor hotelu, sami hotelowi goście zwracali uwagę na to, że obiekt zasługuje na czwartą gwiazdkę.
– W Hotelu Loft od zawsze stawiamy na wysoką jakość obsługi i komfort naszych gości. Choć przez wiele lat nasz hotel formalnie posiadał 3 gwiazdki, niemalże spełnialiśmy wszystkie wymagania dla obiektów 4-gwiazdkowych. Jest nam niezmiernie miło, iż dostarczanie usług na wysokim poziomie zostało docenione i wyróżnione – poinformowała Izabela Mróz.
W imieniu prezydenta Suwałk Czesława Renkiewicza gratulacje złożył Kamil Sznel, naczelnik Wydziału Obsługi Prezydenta, Komunikacji Społecznej i Promocji Urzędu Miejskiego w Suwałkach. Dyrektor hotelu otrzymała również podarunek – dąb do posadzenia na terenie przylegającym do hotelu.
– Wydźwięk dębu symbolizuje trwałość i stabilność. Tego też Wam życzymy. Rozwijajcie się, utrzymujecie poziom i bądźcie wspaniałym miejscem dla mieszkańca, turysty czy zagranicznego sąsiada – powiedział na spotkaniu Kamil Sznel.
Hotelu Loft może pochwalić się także znakomitą restauracją Tatarak, której szefem kuchni jest Bogdan Mróz. Restauracja zaopatruje się wyłącznie u lokalnych gospodarzy i w ekologicznych gospodarstwach, a jej szef kuchni do wykonania dań używa świeżych, zdrowych i ekologicznych składników.
W restauracji pieczony jest także chleb na prawdziwym zakwasie, który jest dostępny nie tylko dla gości, ale także w sprzedaży w kilku sklepach na terenie Suwałk. Ponadto Bogdan Mróz jest specjalistą w przygotowywaniu pysznych kiszonek i wędzeniu mięsa.