Tegoroczna edycja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przynosi niezwykłą okazję dla miłośników dobrej kuchni, literatury i historii. Na jednej z licytacji można wywalczyć niezapomnianą kolację dla czterech osób w Dworze Czesława Miłosza w Krasnogrudzie na malowniczej Suwalszczyźnie.
Wieczór w Dworze Miłosza to prawdziwa uczta dla zmysłów. Na stole pojawią się autentyczne dania kuchni litewskiej i regionalnej, przygotowane przez mistrzów kulinariów: Marzenę Karawiecką, ekspertkę w przygotowywaniu słodkich, lokalnych przysmaków, Marcina Budynka, szefa kuchni restauracji Tawerna Fisza w Augustowie, Bogdana Mroza, szefa kuchni restauracji Tatarak w hotelu Loft 1898 w Suwałkach oraz Koło Gospodyń Wiejskich, które wprowadzi gości w świat tradycyjnych smaków regionu.
Podczas kolacji nie zabraknie także tradycyjnych napojów inspirowanych lokalnymi recepturami, które idealnie dopełnią serwowane potrawy.
Gospodarze obiektu, Małgorzata i Krzysztof Czyżewscy, zaproszą gości na wyjątkowe zwiedzanie dworu, które połączą z fascynującymi opowieściami o życiu i twórczości Czesława Miłosza.
Wieczór poprowadzi znana dziennikarka i pomysłodawczyni wydarzenia, Katarzyna Bosacka.
Jak wylicytować tę niezwykłą kolację?
Kolacja w Dworze Miłosza to nie tylko niezapomniane doświadczenie, ale także okazja, by wesprzeć szczytny cel Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wystawione zostały cztery takie licytacje, które jeszcze trwają, a osoby zainteresowane tym unikatowym wydarzeniem mogą wziąć w niej udział online [TUTAJ].