Już po raz piąty Suwałki były areną zmagań kucharzy z Polski i zagranicy. Motywem przewodnim tegorocznego konkursu było przyrządzenie potraw inspirowanych regionalnymi recepturami i wykorzystującymi kapustę, buraki i marchew. Smakowitemu pojedynkowi  towarzyszył pokaz gotowania tradycyjnego żuru.

Dziś (6 września) odbyła się piąta edycja Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego „Sąsiedzi przy stole”. Motywem przewodnim tegorocznego konkursu kulinarnego było przyrządzenie potraw z wykorzystaniem regionalnych receptur, w szczególności walorów smakowych, zdrowotnych i dietetycznych takich warzyw jak: kapusta, buraki i marchew. 

 Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki

Konkurs Kulinarny “Sąsiedzi przy stole” suwałki